Thursday, November 10, 2011

EPISOD 7 : Lirik mengalir...

Assalamualaikum teman2 yg masih setia dengan saya..........


ye saya sayang teman2 sekalian.... masih terus setia membaca blog saya yg sangat simple ni....
bak kata kawan saya Adha Esa - SIMPLE TAPI POWER..haha..best2.. saya suka..

em.. jd sahabat2 yg dimuliakan,,saya sejak form 2 da mula buat lagu sendiri tak kira masa dan tempat.. yg tak tahannya kat dalam tandas boleh dapat idea..tp ada fikir gak... ni idea dari PENGHUNI TANDAS ke or ilham dari yg MAHA MENCIPTA....huhu..jd keliru.. haha.. tp tu lah... mcm da jadi hobi pula...

ada suatu petang tu,,hati saya rasa damai utk berada di belakang dewan sekolah... belakang dewan sekolah kami ni ada pokok2 buluh yg di katakn berhantu dengan tanah perkuburan...tp suasana petang senja tu membuahkan hasil lalu tercipta lah 1 lagu bertajuk " saat senja berlabuh "




senja berlabuh menutup sinarnya,
terbit pula malam yg indah,
tetap terang dan bercahaya,
siang dan malam memori terindah


angin yang bertiup berlalu ringannya
pepohon menari dengan hilainya
burung berkicauan menyanyi dengan girangnya
indahnya saat senja berlabuh


haa.... simple je lagu ni.. yelah baru mula nak naik kan?? tak kan terus jadi abang long kan?? haha.. mcm takde kena ngena lak ek?? hehe...pengaruh kL gengster..huhu...
tp yg pasti rentaknya hampir sama dengan lagu2 lain...sebab ni baru mula2..jd..nantikanlah lagu2 lain yg sikit2 ada peningkatannya insya allah.... :)
em...tp ada suara ayam suara itik masa nyanyi ni,,hik3... terkucil...sebab sya bukan penyanyi.. tp....hehe.........




,...............................>>>>>>>>>>>> (( to be continued))

8 comments:

Anonymous said...

lagu yang menarik ye En. Rahman..saya berminat btol dgn bakat menggubah lagu yang tuan miliki..dgn pitching dan tone yg menarik..sungguh mengagumkan..syabas!!

aman D luffy asy-syarbaji said...

ai?? mcm perli je..huhu..kan ke ada pitching lari..ada terkucil tu....any way terima kasih.. doakan saya utk maju..yup... sapa ni?? teruskn bersama saya hanya D'POYO.FM
:)

syuf said...

hahahaa...asalamualaikum kwn baru....btw..i've follow this blog...i like it so much actually.... hehehe.. de style... :)
for this video....eurm..boleh la jd pengibur time giler2,,hahaha,, nak gelak sy tgok..hehehe..bukan nak..tp dah t'gelak pon...huhu... anyway..i love this song & the lyric too...

aman D luffy asy-syarbaji said...

wsalam.... haha..da gelak ye?? memang akn gelaknya...pitching lari gler..tp sy bkn penyanyi... :) hehe..any way tq ye?/ sy amat memerlukan komen sekalian agr lagu yg di gubah terus bertambah cantik dn maju

syuf said...

tapi...sy rasa awk memang ada join nasyid kan..?? kalau sy x salah lah..rasa cm familiar la plak muka awk ni..hehehe...ok jerk sore tu.... btw saya ada lirik lagu...sy nak awak nyanyikan lagu tu boleh..? hehehee

aman D luffy asy-syarbaji said...

ye..ad join..dulu sekolah arab segamat then maahad johor..join nasyid maahad johor lah.. ada lirik dan rentak ke?? law xd rentak saya leh buatkan...i.allah..tp kena ikt turn lah..haha..byk lagi lagu tempahan yg x siap..

syuf said...

hoh00...alamak sebok lah plak...xpe2... lirik sy tu 10 ta0n akan dtg pon xpe... huhu.. :)

aman D luffy asy-syarbaji said...

xpe...bg dlu lirik..leh wt ragka muzik dlu..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...