Thursday, January 12, 2012

EPISOD 14 : Lagu Asrama SMA AL-KHAIRIAH SEGAMAT(with music)

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarokatuh..


alhamdulillah .. kita masih lg dpt bersama sama saya... membaca dn mghayati blog saya yg simple ni..huhu..
namun yg pastinya pd kali ini... saya nak kongsi sikit pembaharuan dari lagu2 yg pernah saya cipta.. untuk lagu asrama sekolah menengah agama al-khairiah segamat johor d.t. lagu ini di cipta pd tahun 2003.. lupa la tarikh.. huhu... erm.. tiada muzik lagi masa tu.. jadi kebetulan saya cipta lagu inspirasi hati untuk sdr azhar dari kumpulan firwan,,alang2 buat arrengment muzik untuk beliau,,saya mencuri masa untuk lagu asrama saya.. i.allah lepas ni da tak jadi ceerita depa dok salah nyanyikan lagu asrama.. dapat dengar yg asal dan asli.. :)
dan alhamdulillah lagu ni masih lagi dinyanyikan tiap2 kali perhimpunan asrama... :)
lepas ni harap adik2 terutamanya tak salah lagi nyanyi lagu ni... erm.. jika nak perubahan dalam lagu asrama ni.. bagitahu saya... masa cipta ni talent untuk cipta lagu belum datang sangat.. alhamdulillah... setelah hampir 5 tahun saya cuba ceburi bidang ni... ada sikit kemahiran.. nak perubahan inform je nak rentak yang macam mana serta lirik yang macam mana.. lirik dn penghayatan penting.. ke arah hiburan yang dibenarkan dn tak terlampau.. - namun kurangkanlah dari berhibur yek... terutama diri saya yang terlalu lemah ini.. :)
oh ye.. jangan lupa tengok2 page saya A.R.A.Z (A.RAHMAN AL-HAFIZ) PRODUCTIONShaa... jadi sesiapa yg dari sekolah SMAKS.. bolehlah klik link ni untuk dengar lagunya.. :)


http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fsoundcloud.com%2Fmutiara-wakafan%2Flagu-asrama-sma-al-khairiah&h=WAQGD3PVU
dapatlah dengar lagu tu kang.. lagu ni belum mixing dan mastering lagi.. hanya suara2 saya yg agak sumbang yg saya edit2 guna sofware muzik ni... maaflh.. sengaja pilih muzik macam ni... huhuhu..


jadi.. untuk kali ni sahajalah episod kali ni... zaman saya busy sekarang ni..haha.. nak exam..
oh ye.. sahabat2 doakan saya nak exm bulan 2 ni untuk 30 juzuk al-quran.. moga dipermudhkan menjawab...
dan moga jumpa lagi ye?/jangan pernah miss tengok2 blog yang simple ni..hehe.. :)

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...