Friday, December 9, 2011

EPISOD 9 : LaGu aSraMA (ASMAKS) - 2003 -

Assalamualaikum sahabat2 yg sy rindui.. teruskan bsama sy hanya D'POYO.FM..

akhrnya sampai juga ke episod seterusnya kan?? Haa.. moga tiap nasihat yg sy kongsikn dn sedikit wacana ilmiah,,dptlh kita ambil yg baik2 ye.. sy tak kisah kalau ada yg kritik..selagi ia membantu sy utk berubah sy terima.. :D

ye sahabat2.. episod kali ni saya titip kan dengan lagu asrama bagi asrama sy masa sy form 1 tahun 2003 di SEKOLAH MENENGAH AGAMA (ARAB) AL-KHAIRIAH SEGAMAT.. khusus buat abg2 dn akak2 SMAKS yg belum pernah dengar lagu asrama kami.hehe..umum utk semua la buat ingat2.. lagu ni sy cipta thn 2003 zaman ust syafiq , ust zaidi dn ust shah jd warden.. dibantu abg sy abdul hamid dn rakannya (maaf sy lupa sapa lagi) - nti inform nama ye?/ hehe...

jadi.. ini liriknya..



Asrama putra putri sekolah arab al-khairiah
Bersatu bertamadun dan berjasa
Penjana warga yang beretika
Penyumbang bakti kepada Negara

Berilmu beriman dan beramal
Bertaqwa kepada allah
Bersama kita berusaha
Melaksanakan perintah allah

Tajuk lagu : asrama SMAKS
Lagu : a.rahman al-hafiz dn abg2 ASMAKS 2003
Lirik : (SMAKS)


sy sedang cuba mahirkan software muzik..
jd ini rakaman hasil dr software yg sy guna.. dengar macam ada banyak suara tp hakikatnya semua suara sy yg x berapa best dn lunak mcm tuan2 dn puan2..tp hanya sekadar nk persembah lagu asrama yg masih lagi didendangkan tiap2 perhimpunan asrama SMAKS hingga sekarang..
dengar dn komen ye??

video


haa... ni letak sikit kenangan masa di SMAKS bsama adik2 zaman 2010.. dtg sekolah masa latih adik2 nasyid..



ni pas abes solat jumaat kat masjid jamek segamat at warung kaktus sebelah masjid..




ni masa ihtifal at SMAPR .. nama kump. mereka - one peace -






nilah yg dok main pecussion SMAKS masa ni..




haa... ni pun lagu yg sama je.. huhu.. cuma sy tambah kan dengan sedikit pecussion yg sy main dlm software muzik tu.. x berapa ok coz saya masih lagi cuba memahami software tersebut... denga  ada nya bantuan dari junior sy di darul quran sdr.Azhar Helmi dr kumpulan nasyid FIRWAN (terkenal at utara) sy dapat msk kn suara sy sbg vokal dn suara harmoni.. tp dlm lagu asrama ni suara hrmoni 2nd je ada.. tiada 3rd,,fit,,bass,,flex dll.. jom usher2...



video




sedikit kenangan di musolla er-rosyideen...





belakang dewan/musolla...
smart ke?? 



alhamdulillah.. sedikit sebanyak dapatlah jua saya curi masa dok setel rakam lagu asrama ni walaupun x sempurna... masa takde kuliah la waktu relax2 macam ni.. apa pun thank kepada adik2 junior Darul Quran dr sems NUQLIUZ sdr.azhar helmi dn sdr.syammir izzuddin... bnyk jasa mereka,,tukang rakam dn sebagainyalah.. huhu.. ha.. yg paling penting,jgn miss bsama sy.. teruskn lagi di saat akan dtg hanya D'POYO.FM
:)

4 comments:

al-'Abdu al-FaQir said...

saya suke lagu nie.....

aman D luffy asy-syarbaji said...

suka ye???? nyanyi ramai2 baru best kot.. tapi bila dengar balik lagu asrama kita hampir macam lagu budak2..hehehe.... :D

Mutiara-Wakafan said...

"sy suka jugak"...
hahahaha//...
thanks a lot bro...

aman D luffy asy-syarbaji said...

hamboi.... thnks jugak laa tlg2 edit guna sotfware muzik tu.. huhu...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...